Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліцейський врятував із пожежі двох літніх жінок

Подія сталася в Бериславі, де через щоденні обстріли російської армії відсутнє електро- та водопостачання, але ще залишаються жити люди та працюють екстрені служби. Люди вимушені освітлювати житло та обігріватися підручними засобами, часто нехтуючи правилами безпеки. Це і призвело до пожежі в одному з будинків. Якби не вчасні дії працівника поліції, всередині могли вчадіти дві жінки, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Начальник сектору контролю за обігом зброї Бериславського районного відділу поліції Віталій Козаков згадує, що ввечері порався по господарству, коли відчув запах диму. Вийшов на двір та побачив, як із вікон сусіднього будинку вириваються дим та вогонь. Чоловік знав, що там мешкають 86-річна Валентина та її 65-річна донька Людмила, тож одразу кинувся на допомогу.
Віталій негайно зателефонував рятувальникам та побіг до охопленого полум’ям будинку. В коридорі він побачив Валентину, яка була в шоковому стані та не могла самостійно вийти з помешкання. Поліцейський відвів її на протилежну вулицю, а сам повернувся у дім шукати доньку господарки.
В одній із кімнат він побачив Людмилу, яка через шоковий стан не розуміла, що потрібно рятуватися. Поліцейський вивів жінку з помешкання, а сам побіг додому за вогнегасниками. Намагався самостійно загасити полум’я, на допомогу прибіг ще один місцевий житель.
Але вогонь надто швидко поширився оселею та знищив дім ще до прибуття рятувальників.
На щастя, з матір’ю та донькою було все добре, вони не постраждали і відмовилися від госпіталізації. Працівники поліції зв’язалися з родичами жінок та відвезли їх до них. Вранці Віталій із колегами провідали погорільців та переконалися, що з ними все добре.
Жінки уже відійшли від шоку й розповіли про події того вечора.
Через відсутність електроенергії вони користувалися старою керосиновою лампою. Мати намагалася запалити лампу, але не втримала її, займиста рідина пролилася на матрац, який швидко почав тліти. Жінки сильно налякалися, хотіли самостійно загасити пожежу, але вогонь швидко поширювався оселею. Якби не вчасні дії поліцейського, все могло закінчитися більш трагічно.
Мати з донькою подякували Віталію за порятунок та підтримку.
Віталій каже, що до війни на його вулиці мешкало не менше 40 родин. Нині проживає три сім’ї. Але ті, хто лишаються у місті, допомагають тим, хто не може про себе піклуватися, гуртуються навколо вирішення спільних проблем, тримаються разом та не кидають нікого напризволяще. У деокупованих населених пунктах правобережної Херсонщини, які потерпають від російських атак, допомога людей одне одному стає не просто необхідністю, а порятунком для всіх.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН