Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Час мобілізувати всі сили: в Одесі запускають безкоштовну Школу волонтерів

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовну двомісячну офлайн-школу волонтерів у Одесі та ще п’ятьох містах України. Усі учасники пройдуть курс теоретичних лекцій та практичних занять від досвідчених волонтерів, а по завершенню зможуть долучитися до однієї з волонтерських ініціатив України.

 

Як зазначає директор простору в Одесі Костянтин Задорожний, запит на проведення школи надійшов від гостей центру. 

 

«Простір в Одесі, на вулиці Ріхтера — один з найбільших волонтерських хабів Одещини. За час повномасштабного вторгнення росії волонтери центру створили понад 70 тисяч квадратних метрів маскувальних сіток — ними можна вкрити близько 10 футбольних полів! До нас часто приходять люди, які не мають досвіду у волонтерстві, але прагнуть допомагати. Ця Школа, — для них», — коментує директор простору. 

 

За словами організаторів, навчання у школі передбачає щотижневі лекції та тренінги від представників відомих локальних і всеукраїнських волонтерських рухів, воркшопи від юристів, обмін досвідом та практичні завдання». Частину занять проведуть експерти мережі освітніх просторів Гончаренко центр, які з 24 лютого перетворилися на потужні волонтерські хаби по всій країні. 

 

«За останні майже два роки ми здобули досвід роботи із абсолютно різними запитами та потребами. Від допомоги в деокупованих регіонах до мільйонних зборів на дрони та автівки, від виїзду на затоплені території Херсонщини до пошуку партнерів та доставки ліків з-за кордону. А отже, час ділитися цим досвідом. Адже що більше людей залучені до якісного волонтерства, то ближчою є наша перемога», — додають в команді Гончаренко центри.

 

Навчальна програма передбачає щотижневі зустрічі впродовж двох місяців у змішаному форматі: онлайн та офлайн. Долучитися може будь-хто, не зважаючи на вік чи попередній досвід.

 

«Ми свідомо не називаємо наш проєкт школою для молоді чи дорослих. Це можливість для всіх. І чергове нагадування, що долучитися до волонтерства можна в будь-якому віці. Тому чекаємо на заявки від українців та українок віком від 18 до 99 років. Час мобілізувати всі сили», — наголошують організатори.

 

Набір до Школи волонтерів стартував 12 грудня та триватиме до 5 січня 2024 року. Після цього організатори сформують навчальні групи та офіційно представлять менторів програми в кожному місті. Зареєструватися на навчання можна за посиланням. 

 

Довідка

 

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована народним депутатом Олексієм Гончаренком у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Читати на сайті інформаційного видання ” Український Південь”:

“Непереможні – Одеса – Херсон, Арт – наступ”: у Херсоні представили виставку картин, зібрану в Одеському зоопарку

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН