Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Непереможні – Одеса – Херсон, Арт – наступ”: у Херсоні представили виставку картин, зібрану в Одеському зоопарку

У херсонському артхабі презентували виставку картин, яку зібрали під час акції “Непереможні – Одеса – Херсон, Арт – наступ” на території Одеського зоопарку. Ця експозиція – подарунки митців Херсонському обласному музично-драматичному театру ім. М. Куліша.

Одеса. Організаторка акції Олена Алєксєєнко під час збору картин для херсонського театру Фото: Одеський зоопарк

В експозиції роботи різної тематики, написані у різних техніках. Ці картини зібрали під час акції “Непереможні – Одеса – Херсон, Арт – наступ” в Одеському зоопарку, розказує організаторка акції Олена Алєксєєнко.

“Ми зібрали 16 картин для Херсонського театру Куліша. Для того, щоб люди, які там працюють та перебувають в Херсоні, знали, що ми їх підтримуємо” говорить організаторка.

Одеса. На акції “Непереможні – Одеса – Херсон, Арт – наступ” Фото: Одеський зоопарк

Олена Алєксєєнко віддала дві свої роботи: “Два дракони” і “Пісноспів сирен”. Також свою першу і єдину картину передав директор Одеського зоопарку Ігор Біляков.

“Вперше взяв в руки олівець і зробив таку роботу. І цю єдину роботу нам подарував. Це дуже так зворушливо”,  розповів генеральний директор Херсонського обласного академічного театру ім. Куліша Олександр Книга.

Херсон. Виставка картин 16 митців, які подарували херсонському театру, Фото: Суспільне Херсон

За його словами, це третя виставка, яку організовують у театрі після деокупації міста. Картини залишатимуться у театрі.

“Ми будемо збільшувати цю колекцію. Оформлюємо виставку і хочемо перетворити всі поверхи, коли буде безпечно, на велику виставкову залу, де крім вистави ще можна подивитися на роботи художників різних рівнів з різних міст і різних країн” говорить директор театру.

Раніше херсонський обласний театр разом з благодійни​ками організував зустріч для переселенців з Херсонщини, які зму​шені були покинути свої домівки, зараз живуть в Одесі.

Суспільне Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН