Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Бериславської громади перебували в Нідерландах з робочим візитом

Це стало можливим завдяки реалізації Проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», що впроваджується Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією Міст України, який охоплює лише чотири громади Херсонщини та Миколаївщини. Цікавим досвідом та багатовіковими надбаннями поділилися із нашими фахівцями мешканці Вінтерсвейку, які є лідером серед нідерландських громад у переході на альтернативні джерела енергозабезпечення та розвивають унікальні методики з переробки відходів та підходи до очищення води, – повідомили  в Бериславській міській раді.
Під час відвідування столиці королівства бериславців було запрошено до Waternet International – водопостачальної компанії Амстердама та прилеглих територій, де одні з найкращих фахівців світу розповіли про практики покращенням якості води та її очищення.
У місті Утрехт представники українських місцевих рад обговорили з працівниками Утрехтського регіону безпеки структуру управління безпекою та роль муніципалітету при реагуванні на кризи, катастрофи та інші проблеми, що можуть вплинути на громадський порядок.
Відвідали представники Бериславщини і Головний офіс VNG International у Гаазі та RVO – Агенство підприємництва Нідерландів, яке входить до складу Міністерства економіки та кліматичної політики і допомагає підприємцям та організаціям розвивати та розширювати свій бізнес та проєкти у Нідерландах та за кордоном шляхом фінансування та кооперації.
Загалом, завдяки цьому навчальному візиту Бериславська громада змогла не лише взяти участь у майстер-класах, представити свої проєкти, а й розпочати процес налагодження кооперації з нідерландськими партнерами, яке з підтримкою експертів VNG International в подальшому призведе до великих результатів у процесі реалізації Плану відновлення та розвитку.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН