Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині повідомили про підозру директорці школи у селі Кизомис за співпрацю з окупаційною владою

На Херсонщині слідчі поліції повідомили про підозру в колабораціонізмі ще одній директорці школи.
Зловмисницею виявилася керівниця навчального закладу у Кизомисі. Вона підтримала окупацію Херсонщини та розпочала освітній процес у навчальному закладі за стандартами рф. Відтепер їй може загрожувати тюремне ув’язнення.
Як повідомила заступник начальника відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції Тетяна Кобзар, у злочині проти основ національної безпеки України фігурантку викрили представники обласного управління СБУ. Під час проведення необхідних заходів із документування злочину оперативники СБУ та слідчі поліції встановили, що 56-річна жінка, будучи діючим директором Кізомиської школи, в липні 2022 року добровільно погодилась на пропозицію представників окупаційної адміністрації. А саме – зайняти посаду директора «гбоу хєрсонской області «кізомисской школи бєлозьорского муніципального округа».
Після цього так звана очільниця навчального закладу почала готувати школу до впровадження освітніх стандартів країни-агресора. Зокрема, протягом серпня минулого року псевдодиректорка організувала завезення та наповнення шкільної бібліотеки російськими підручниками, забезпечила розміщення у приміщені закладу символіки окупантів, організувала та забезпечила прийняття на роботу викладацького складу та технічних працівників. Також так звана директор школи видавала та підписувала усі необхідні розпорядчі документи щодо навчального процесу за російськими стандартами, розподіляла дітей по навчальних класах, забезпечила виплату працівникам заробітної плати в російських рублях.
Протиправні дії фігурантки слідчі поліції кваліфікували за ч. 3 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі псевдодиректорці заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Олешківська окружна прокуратура. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН