Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру ексдиректору Музею історії Нової Каховки на Херсонщині

СБУ продовжує заходи щодо виявлення активних помічників російських окупантів на тимчасово окупованій території Херсонщини.
Так, за матеріалами Служби безпеки підозру у колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії рф отримав колишній очільник Новокаховського Музею історії.
СБУ встановила, що з приходом окупантів чоловік добровільно пішов з ними на співпрацю. Він ініціативно підтримував становлення та функціонування окупаційного режиму у Новій Каховці – вів антиукраїнську пропаганду.
Ворожий пособник надавав інтерв’ю російським засобам масової інформації на підтримку ворожої влади. У своїх висловлюваннях чоловік популяризував дії країни-окупанта у зв’язку із повномасштабним вторгненням.
Шанувальник «русского мира» дискредитував українську владу та Збройні сили України, негативно висловлювався про представників органів державної влади.
У відеозверненнях ворожим медіа він «приписував» українцям військові злочини рф. Зокрема, підрив Каховської гідроелектростанції та руйнування Музею історії.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 6 ст. 111-1 та ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.
Йому не уникнути покарання! Кожен, хто чинив та продовжує зрадницькі дії на шкоду України – відповідатиме за українським законом!
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН