Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська обласна рада залишається легітимним українським виборчим органом, – Співаковський

Ректор ХДУ, депутат Херсонської обласної ради, голова постійної комісії з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності – Олександр Співаковський на своїй офіційній сторінці у ФБ прокоментував  легітимність роботи комісії та Херсонської обласної ради.
“Друзі та колеги інколи мене запитують, у чому сенс продовження роботи Херсонської обласної ради, проведення сесій та депутатських комісій в умовах воєнного стану.
Цілком логічні запитання. Відповідь моя така: в умовах, коли більша частина області досі знаходиться у тимчасовій окупації, не можна допустити зникнення з інформаційного простору легітимного українського виборного органу, яким є Херсонська обласна рада”, –  зазначив Олександр Співаковський.
Також  Олександр Співаковський прокоментував щодо  зарплат в облраді.
“Щодо зарплат посадових осіб обласної ради, то це відповідальність персональна!!! Депутати зарплати не отримують”, – сказав Олександр Володимирович.
 Зважаючи, що лівобережжя Херсонщини ще залишається під окупацією, то робота Херсонської обласної ради є важливою.
“Фейкова «обласна дума», яку створили окупанти з колаборантами, не є і не може бути єдиним органом місцевого самоврядування для жителів тимчасово окупованого лівого берега. Справа не в мандатах та повноваженнях. Робота Херсонської обласної ради – питання цінностей та підтримки Віри наших громадян, які знаходяться в полоні окупантів на своїй же землі, у Перемогу України”, – підсумував  депутат.
 Нагадаємо, що  в 2020 році депутатський корпус  8 скликання Херсонської обласної ради приступив до виконання повноважень, які легітимні до 2025 року.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН