Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ затвердили стратегію міжнародного співробітництва, – пресцентр

Одним з питань порядку денного вченої ради Херсонського державного університету було – про затвердження Стратегії інтернаціоналізації ХДУ. Доповідачкою виступила проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів, – повідомили в пресслужбі ХДУ.

 

Виступаючи перед присутніми Алла Цапів зазначила, що під час написання стратегії відходили від поняття суто міжнародної роботи або міжнародної співпраці до більш глобального і масштабного поняття – інтернаціоналізація.

“Один з ключових моментів, які ми намагалися враховувати, – це наскрізність міжнародної співпраці, яка не може існувати окремо від усіх інших  видів діяльності Херсонського державного університету. Не може бути окремо освітня робота, наукова робота, ціфровізація, матеріально-технічне забезпечення й окремо міжнародна робота. Навпаки, якраз міжнародна робота, яка тепер буде позиціонуватися більш глобально, як інтернаціоналізація, взаємодіє з усіма видами нашої діяльності”, – наголосила проректорка.

Другий момент на який звернула увагу Алла Цапів – іміджеве представлення університету на міжнародній арені.

“Наша країна наразі перебуває у стані війни, а ми переміщений університет. Важливо те, як ми позиціонуємо себе нашим міжнародним партнерам: що  ми говоримо, як ми говоримо, наскільки прозоро, наскільки якісно і часто ми представляємо результати своєї роботи і плануємо майбутні здобутки. Тому міжнародний маркетинг, іміджеві заходи є важливими і мають бути представлені як на рівні представників адміністративної ланки, так і на рівні викладачів і здобувачів освіти. І саме це створює один з бажаних результатів – позитивний імідж  всеукраїнського і міжнародного рівнів”, – відмітила доповідачка.

За словами проректорки, у документі сфокусовано увагу на таких напрямах як – стійкість, прозорість, інтеграція з іншими глобальними процесами, гнучкість. Також додано пункт “донація”. Це залучення коштів задля реалізації ідей, проєктів, задумів науковців та викладачів.

“Всі ці напрями мають відповідати глобальному завданню – функціювання університету як відкритого університету, з якісним цифровим контентом, який може залучати міжнародні ресурси”, – підсумувала Алла Цапів.  

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що запропонована стратегія є унікальною і повністю синхронізованою зі Стратегією розвитку ХДУ, яка була прийнята на Конференції трудового колективу.

“Таким чином ми маємо важливий документ. Ми всі разом працюємо над тим, аби Херсонський державний університет надавав якісні освітні послуги. Але якщо у нас немає відповідної міжнародної підтримки, внутрішньої побудови відповідних процесів, пов’язаних з вивченням англійської мови, вони не можуть бути дійсно якісними. Якщо ми хочемо розвиватися, ми повинні багато внутрішніх і зовнішніх процесів синхронізувати з академічним”, – наголосив ректор та подякував Аллі Цапів та команді за підготовку вкрай важливого документу.

Заслухавши та обговоривши інформацію проректорки з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алли Цапів члени вченої ради затвердили Стратегію інтернаціоналізації Херсонського державного університету.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Школярі Херсона взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді “На урок”

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН