Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив Херсонського державного університету відзначає 106-річницю заснування закладу

Про це повідомив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
“Херсонський державний університет був, є і буде! Неймовірний день і фантастичне свято – НАМ 106! 106 років – це ціла епоха, це історія невпинного розвитку, це людські долі, які створили цю історію! Це метафоричні «чорні лебеді», які вчили різні покоління нашої спільноти долати виклики і знову розправляти крила, злітати! Кожен: чи то студент, чи то викладач, чи співробітник складав свої цеглинки, з яких побудовані ім’я та репутація університету. Кожен – є важливою частиною університетської родини!”, – зазначив Олександр Володимирович.
 Також Олександр Співаковський розповів про  роль закладу в його житті.
“Особисто моє життя цілком і повністю пов’язано з Херсонським державним університетом. І якщо мені зараз поставити питання – чи хотів би я змінити щось у своєму житті, зважаючи на ті страшенні випробування, які ми зараз всі проходимо, то я б з упевненістю відповів – НІ. Це як Батьківщина, яка завжди в серці, як родина, перед якою маєш відповідальність, як батьки, яким уклінно дякуєш за життєву науку, як діти, якими пишаєшся…”, – написав Олександр Співаковський.
В 2022 році, під час окупації Херсона, офіс ХДУ було релоковано до Івано-Франківська.
“У нас чудова команда, для якої, здається, немає нічого неможливого. У нас неймовірні друзі та партнери, які нас підтримують та вірять в нас! І тут точно варто ще раз подякувати колективу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, адже ви – унікальний приклад освітянської солідарності. Ми обрали шлях розвитку і розбудови! Навіть в у мовах релокації та розпорошеності Херсонський державний університет ні на день не зупинив освітній процес. Ми продовжуємо освітню і наукову діяльність, зміцнюємо нашу матеріально-технічну базу, ставимо перед собою нові цілі й завдання, плануємо своє майбутнє. Ми пишаємось тим, що в умовах відірваності від території змогли залучити більше вступників, ніж минулого року, пишаємось тим, що вперше увійшли в ТОП-50 університетів України і не плануємо зупинятись”, – зазначив Олександр Співаковський.
ХДУ успішно продовжує навчальний процес – дистанційно, зміцнюючи матеріально-технічний потенціал, співпрацюючи з міжнародними партнерами.
“Ми неймовірно чекаємо той день, коли зможемо повернутися у рідні стіни! Хтось може сказати, але ж це всього лиш будівля. Так, це просто стіни, але вони такі рідні, у них завжди вирувало життя! Так буде і далі! Ми обов’язково повернемося, адже усвідомлюємо свою місію: університет – це освіта, наука, культура, це осередок, де формується майбутнє рідної Херсонщини. Щиро вітаю зі святом! Низький уклін всім, хто тримає бренд університету, хто рухає науку, викладає, забезпечує життєдіяльність нашого закладу у тому числі й в Херсоні, підтримує нашу освітянську спільноту.Вдячний мужнім воїнам ЗСУ, всім, хто боронить нашу рідну неньку Україну і дає нам можливість жити та працювати!”, – підкреслив  ректор ХДУ.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН