Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ візьме участь у міжнародному проєкті зі створення цифрових хабів в Україні

Відбулася перша зустріч-знайомство керівництва Херсонського державного університету з представниками німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). , – повідомляє пресцентр ХДУ.

Від Херсонського державного університету долучилися ректор Олександр Співаковський, проректори – Алла Цапів, Олександр Лемещук, представники відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності, а від GIZ – Фелікс Кульман, технічний радник з питань розвитку приватного сектору та цифрової трансформації, та Владислав Кавелін, старший радник.

Присутні обговорили можливість потенційної участі у вебінарному проєкті «Як стати Європейським цифровим інноваційним хабом» — це безоплатна ініціатива, яка допоможе українцям зануритися у світ цифрових інновацій, дізнатися більше про Європейські цифрові інноваційні хаби (ЄЦІХ) та їхню роль у просуванні технологій та інновацій в Європі.

За словами проректорки з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Алли Цапів, минулого року ХДУ вже розпочав співпрацювати з GIZ, але в іншому напрямі. Наразі ж йдеться про великий проєкт, пов’язаний форматом цифрової Європи.

“GIZ співпрацює з Міністерством цифрової трансформації України. Головна ідея – створення цифрових хабів на території України, які будуть спрямовані не тільки на освітню діяльність, а й на галузь медицини, біології, сферу бізнесу”, – прокоментувала проректорка. Вона додала, що для того, аби університет долучився до цього проєкту треба залучити наших колег та партнерів, це мають бути як представники бізнесу, так й інших сфер.

Також у межах заходу нашим міжнародним партнерам представили сервіс ХДУ-24.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Перший проректор ХДУ провів лекцію для слухачів освітнього центру «Інтеграл» (Київ)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН