Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини через різні шахрайські схеми втратили понад 100 тисяч гривень

Від дій аферистів постраждали 6 жителів області. Через схему «родич просить у борг» та «банківських» шахраїв громадяни втратили 101 тисячу гривень, – повідомила Поліція Херсонщини.
Трьом жителям Херсона телефонували нібито працівники служби безпеки банків та повідомляли, що невідомі намагаються зняти кошти з рахунків. Щоб запобігти цьому, необхідно було перевести заощадження на нові рахунки, відкриті банками спеціально для цього.
Загалом, заявники перерахували на рахунки зловмисників від 11000 до 28000 гривень.
“Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито з банків і під різними приводами намагаються дізнатися конфіденційну інформацію чи просять перевести гроші на невідомі рахунки, одразу припиняйте розмову. Самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно відбувалася атака на вашу картку”, – звернулась Поліція Херсонщини до жителів області..
Шахраї привласнили кошти громадян і за схемою «родич просить у борг». Троє мешканців отримали повідомлення від родичів з проханням терміново позичити гроші на лікування. Не перевіривши інформацію, люди перерахували від 7000 до 15000 гривень. Згодом заявники дізналися, що акаунти родичів зламали і аферисти від їх імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.
❗Якщо вам надходять подібні повідомлення від рідних, друзів чи знайомих, спочатку самі зателефонуйте цим людям і дізнайтеся, чи дійсно вони потребують допомоги. Напишіть вашим спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень про фінансову допомогу. Зазвичай, шахраї одночасно роблять розсилку всім підписникам зламаної сторінки.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ. Обов’язково перевіряйте достовірність інформації, перед тим як вчиняти якісь дії.
Возможно, это изображение телефон и текст «друг просить в борг y месенджер? не поспшай переказувати грош! зателефонуй другу! шахра" могли зламати його облковий запис нацональний банк украёни потрапив в руки шахрая? 800 505 170 телефонуй йна гарячу лнию кберполци кбблця маеш сумниви щодо ситуаци? 800 505 240 телефонуй на гарячу лінíю нацонального банку»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН