Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ викрила автоперевізника, який працював на окупаційний «мінтранспорт рф» після захоплення Херсона

Служба безпеки викрила ще одного колаборанта, який пішов на добровільну співпрацю з рф на період окупації правобережної частини Херсонщини, повідомляє Управління СБУ в Херсонській області у Фейсбук:
Фігурантом виявився очільник місцевого автопідприємства, яке займалося пасажирськими перевезеннями на території регіону. Після захоплення обласного центру він підтримав загарбників і запропонував їм «інтегрувати» свій бізнес на користь росії.
Для цього він «зареєстрував» власну компанію в місцевій окупаційній адміністрації та отримав від її представників «дозвіл» на здійснення міжміських перевезень.
За це зловмисник регулярно відрахував до бюджету країни-агресора податки і збори.
Він мав намір розширити свій «бізнес» й на інші тимчасово захоплені регіони на сході та півдні України, зокрема на території Криму.
Після визволення Херсона фігурант як переселенець втік до Кривого Рогу, де сподівався не тільки «відсидітись», щоб уникнути правосуддя, але й планував відкрити там нове підприємство з автоперевезень.
Однак, співробітники СБУ зірвали його «плани» – встановили місцезнаходження ворожого поплічника і затримали за місцем тимчасового проживання.
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Він перебуває під вартою.
Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.
Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН