Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За програмою “Власна справа” створено 19 робочих місць у чотирьох громадах Херсонщини, – центр зайнятості

На Херсощині реалізується урядовий проєкт  “Власна справа”.  Наразі в Херсонській області 9 осіб отримали мікрогранти для розвитку бізнесу, 19 нових робочих місць буде створено у Білозерській, Чорнобаївській, Нововоронцовській та Великоолександрівській територіальних громадах,- про це повідомила Херсонська обласна служба зайнятості.
«Війна завдала великих збитків економіці нашої області, але попри всі виклики ми живемо, працюємо і дивимося в майбутнє з оптимізмом, – зазначила директорка  Херсонського обласного центру зайнятості Тетяна Ніколаєва.- Міцна економіка – надійний тил держави саме в цей час. Тому, наразі головне завдання Херсонської служби зайнятості – допомогти утримати на плаву бізнес місцевих підприємців, зберегти існуючі робочі місця й сприяти створенню нових, шляхом виходу на ринок праці згенерованого бізнес”.
На Херсонщині реалізуються й інші урядові проєкти:
• Програма компенсаційних виплат роботодавцям за працевлаштування окремих категорій громадян;
• Програма «Ваучер на навчання»;
• Проєкт «Армія відновлення».
 “З початку року центром зайнятості в області видано: 224 ваучера на навчання для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян. Найбільш популярними серед робітничих професій за ваучерами – є кондитер, кухар, швачка, оператор котельні. Актуальними серед спеціальностей стали: «Психологія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Будівництво та цивільна інженерія», «Дошкільна освіта і соціальна робота». 30 роботодавців отримали позитивне рішення щодо компенсації за працевлаштування 37 осіб, з числа внутрішньо переміщених осіб”, – зазначили в обласному центрі зайнятості.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН