Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У РНБО підтвердили формування батальйону ЗСУ з добровольців росіян

Найближчим часом до ЗСУ приєднається батальйон із громадян рф. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону, – повідомляє Інформаційни спротив.

“Дійсно на нашому боці дуже багато воюють представників росії, російських меншин, які виступають категорично проти режиму путіна. І вони допомагають нам у цій боротьбі”, – розповів Данілов.

Як відзначив секретар РНБО, такі випадки не є поодинокими, у зв’язку з чим найближчим часом “ми побачимо ще не один такий батальйон”. Водночас Данілов уточнив, що батальйон з росіян існує у лавах ЗСУ, втім розкрити інших деталей наразі не може.

“Це зовсім інші річ, зовсім інша ситуація”, – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, першим інформацію про формування “Сибіру” поширило видання Bloomberg. За його даними, батальйон, який об’єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у росії, які подорожували третіми країнами, бо хотіли приєднатися до української армії. Згідно з даними видання, до його складу входять якути та буряти, які заявили про бажання здобути незалежність від рф й розглядають перемогу України як крок до досягнення цієї мети.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

На Херсонщині проходить примусова евакуація: із Бериславського району вивезено 23 дитини

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН