Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До 10 років тюрми засуджено жительку Берислава Катерину Бабіч за співпрацю з окупаційною владою

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено «першу заступницю» очільника окупаційної адміністрації Бериславського району Херсонської області.
За матеріалами СБУ Приморський районний суд міста Одеса оголосив вирок Катерині Бабіч, так званій «першій заступниці» голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Бериславського району, що на Херсонщині.
ЇЇ визнано винною у колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади протягом 15 років.
Задокументовано, що ворожа поплічниця добровільно перейшла на бік ворога і погодилась на «керівну» посаду. Окрім організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконно створеному органі влади, жінка активно проводила агітаційну роботу серед мешканців району напередодні та під час проведення «референдуму» рф.
Колаборантка брала на себе «відповідальність» на видачу так званих «перепусток» для проходження нашими громадянами блок-постів окупантів.
Призначала «нових» голів сільських рад від окупаційної влади та «представляли» їх місцевому населенню. Зараз фігурантка переховуються на тимчасово окупованій території України, до неї застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.
Заходи з документування колабораційної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН