Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині браконьєри нанесли збитків рибному господарству на суму 224 240 гривень

У затриманих осіб конфісковано 6 кг риби та 6 од. заборонених знарядь лову. Складено два протоколи за грубе порушення Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та оформлено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.  Тільки протягом доби порушники нанесли збитків рибному господарству на суму 224 240 грн, – про це повідомили в Херсонському рибоохоронному патрулі.
Для прикладу, під час відпрацювання акваторії озера Біле, в районі смт Білозерка Херсонського району на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснив вилов 39 екз. карася сріблястого (загальна вага – 6 кг) забороненим знаряддям – мисиновою сіткою вбрід. Своїми діями порушник завдав збитки рибному господарству України на суму 40 981 грн.
Пізніше, в акваторії річки Кошова, в районі причалу № 1 садівничого товариства в адміністративних межах смт Зимівник м. Херсон при здійсненні рибоохоронних заходів працівниками Херсонського рибоохоронного патруля виявлено місцевого мешканця, який за допомогою двох раколовок здійснив незаконний вилов 55 екз. річкових раків. Під час складання протоколу порушник намагався втекти з місця події, але рибпатрульними вдалось його затримати.
На місце вчинення правопорушення було викликано працівників СПД на воді ХРУП у Херсонській області та слідчо-оперативну групу ВП ГУНП у Херсонській області для встановлення особи порушника та здійснення огляду місця події.
Відповідно до ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ» водні біоресурси у живому та неушкодженому стані випущені у природне середовище, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на 183 260 грн.
За даними фактами правопорушення складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, заборонені знаряддя лову, гумові чоботи та риба вилучені рибпатрульними.
Вказані адміністративні матеріали будуть направлені до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН