Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У державній зраді підозрюють двох колишніх працівниць податкової служби Херсонщини

Вони сприяли окупаційній владі збирати податки з мешканців Херсонщини.
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом колишнім працівницям ГУ Державної податкової служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, під час окупації Херсонщини начальниця одного з відділів та головна державна інспекторка податкової служби пішли на співпрацю з ворогом. Маючи досвід та знання у податковій сфері, підозрювані зайняли керівні посади в окупаційному органі — так званому «Податкова служба Херсонської області».
На псевдопосадах підозрювані сприяли впровадженню на території області російської системи оподаткування, встановленню розміру обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованих територій. Також вони забезпечували нарахування та встановлення розміру заробітної плати працівникам псевдооргану у російських рублях.
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР у місті Мелітополі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
➡️ Більше новин на нашому сайті –
__________
📲Приєднуйтесь до нас у:
Возможно, это изображение 1 человек и текст

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН