Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У івано-франківському офісі ХДУ запрацював сучасний смарт-простір

На базі офісу Херсонського державного університету в Івано-Франківську відкрили сучасний смарт-простір освітньо-культурного Hub за проєктом USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East)», – повідомляє пресслужба ХДУ.

Діяльність Hub буде спрямовано на організацію і проведення публічних лекцій, воркшопів, тренінгів, конференцій, круглих столів, майстер-класів з різної тематики. Завдяки сучасному технічному оснащенню їх можна організовувати у різних форматах: дистанційному, очному або змішаному.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що спільнота університету докладає багато зусиль, аби наш івано-франківський офіс став не тільки місцем, де забезпечуються адміністративні процеси, а й академічні, проводиться соціальна робота, різноманітні зустрічі та події. Все для того, аби Херсонський державний університет на певний час мав можливість вписатися в екосистему, освітній ландшафт Івано-Франківська.

«Не можу не сказати слова вдячності нашим друзям і колегам. Насамперед, ректору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігорю Цепенді, який, до речі, сьогодні святкує свій день народження, який разом зі своїм колективом прийняв рішення про те, аби надати цю будівлю для нашої роботи. Дякую друзям з USAID, зі Сполучених Штатів Америки, які допомогли з обладнанням, меблями. Двері нашого університету, який тимчасово розташований тут, у Івано-Франківську, відкриті для всіх: студентів, викладачів. Також ми запрошуємо херсонців, які вимушено тимчасово знаходяться в Івано-Франківську. Ми відкриті абсолютно для всіх, бо прагнемо створювати додаткову додану вартість для наших людей. У нас вкрали світ, який ми мали у рідному Херсоні. Але ми продовжуємо жити, боротися, мріяти і робити усе можливе, аби повернутися в Херсон. Тому ще раз дякую американським та івано-франківським друзям!».

Окрему Олександр Співаковський подякував своїм колегам:

«Щиро вдячний команді університету, зокрема Аллі Цапів, проректорці з міжнародної, соціально-гуманітарної роботи, Олександру Лемещуку, в.о.проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності, Максиму Віннику, проректору з фінансово-господарської роботи, за те, що вклали душу в реалізацію цього проєкту, а Андрію Ярьоменку, керівнику гуманітарного відділу, за ведення презентації».

На відкритті Hub були присутні керівництво ХДУ, студенти, викладачі, співробітники та колеги з Прикарпатського університету.

Присутніх також привітала регіональна директорка проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East)» Катерина Духнич:

«Я впевнена це не останній наш проєкт. Ми тільки розпочинаємо нашу співпрацю. Ми завжди готові підтримати, почути, зрозуміти і бути корисними там, де можемо. Тому дякуємо, що ви це робите і ми буде сприяти й підтримувати вас й надалі».

Hub ХДУ – простір, де можна комфортно навчатися, отримувати знання, навички, зустрітися з одногрупниками та колегами у коворкінг-залі, попрацювати на сучасному комп’ютерному обладнанні, провести різноформатні зустрічі.

Особливістю є простір віртуальної реальності, можливості якої можна імплементувати для занять з медицини, IT, географії, історії, педагогіки тощо.

Під час урочистого відкриття вирішили одразу протестувати можливості. Використовуючи функціонал інтерактивного анатомічного столу, викладачі медичного факультету ХДУ – в.о.завідувачки кафедри медицини, кандидатка біологічних наук, доцентка Ольга Тарасова та викладач кафедри фізичної терапії та ерготерапії Артем Фурсенко – провели майстер-клас «Використання інтерактивних технологій у викладанні дисциплін загальнобіологічного циклу».

Інтерактивний стіл є родзинкою медичного факультету. Це одне з наукових обладнань, яке змогли транспортувати з Херсона. І сьогодні воно може успішно використовуватися на заняттях для наших студентів у Івано-Франківську.

Також у змішаному форматі відбулася відкрита лекція «Злочин геноциду: історичні аспекти, меморіальні закони та політичні дискусії в Україні» доцента кафедри національного, міжнародного права та правоохоронної діяльності ХДУ, запрошеного дослідника та лектора Центру Вайзера з дослідження Європи та Євразії, університету Мічигану Юрія Капаруліна.

Зазначимо, що якщо студенти бажають  провести захід у смарт-просторі ХДУ в Івано-Франківську або ж зустрітися з одногрупниками – потрібно попередньо заповнити реєстраційну фор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН