Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура автономії повідомила про підозру кримському окупаційному чиновнику, який став «міністром» в окупованій частині Запоріжжя

Прокуратура автономії повідомила про підозру у вчиненні ряду тяжких злочинів окупаційному «міністру молодіжної політики у Запорізькій області», який почав будувати свою «кар’єру» ще з окупованого Криму.
Слідство встановило, що підозрюваний розпочав активну проросійську діяльність ще до окупації півострова. Зокрема, у 2013 році він очолив низку прокремлівських організацій та установ.
Виступав за захист російської мови та культури.н
З початком окупації Криму збройними силами РФ, підозрюваний одразу почав займатися координацією незаконних збройних формувань на півострові, таких як «Казачество», «Нічні вовки», «Самооборона Криму» та інші. Він організовував технічно-матеріальне забезпечення НЗФ та залучав до них нових учасників.
«Кар’єра» підозрюваного стрімко почала розвиватися, зокрема, він був радником голови ради міністрів окупованого півострова Сергія Аксенова, а також став депутатом партії «Єдина Росія».
Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, підозрюваний обійняв посаду «міністра молодіжної політики» у окупованій частині Запорізькій області.
За свої «заслуги» чиновник неодноразово отримував нагороди від різних окупаційних адміністрацій.
Зокрема, він нагороджений медалями «За захист Республіки Крим» та «За заслуги перед Донецькою Народною Республікою 3-го ступеня».
Дії підозрюваного кваліфіковано як:
– посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України);
– державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України);
– колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
На зображенні може бути: 1 особа та текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН