Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні викрито та повідомлено про підозру п’ятьом наркозбувачам

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури викрито та затримано п’ятьох осіб, які займалися збутом наркотиків.
За даними слідства, мешканка Миколаївщини та ще четверо жителів Херсонщини організували наркобізнес, який діяв на території декількох областей України. Зловмисники налагодили збут важких наркотиків, серед яких опій та метадон.
Наприкінці вересня 2023 року правоохоронці провели 19 одночасних санкціонованих обшуків на території Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської області.
У результаті було вилучено: понад пів сотні кущів конопель, медичні шприци з рідинами, згортки з речовинами рослинного походження та кристалічною речовиною, таблетки метадону, електронні ваги, мобільні телефони, чернетки, сім-картки, банківські карти, більше 217 тис. грн, ймовірно отриманих злочинним шляхом, та інше.
За результатами проведеного комплексу слідчо-оперативних заходів п’ятьом особам повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України). Також усім обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області та УКР ГУНП в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН