Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бехтерській громаді встановили додаткові обмеження задля безпеки на Великодні свята

Цими вихідними в Україні відзначатимуть Великдень. Тимчасова окупаці внесла свої корективи. Про нові умови життя Бехтерської громади розповіли на сторінці “Група Бехтерська об’єднана територіальна громада’ у соціальних мережах:

– ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ БЕХТЕРСЬКОЇ ГРОМАДИ.

Задля громадської безпеки та правопорядку на території громади діють певні обмежувальні заходи та будуть встановлені додаткові у зв’язку з Великодніми святами.

Усі заклади та установи громади ПРАЦЮЮТЬ у дистанційному та змішаному режимах; звертатися за довідками за телефонами сільських рад, служб , або безпосередньо до чергових за графіком спеціалістів.

Працюють комунальники , фермерські господарства, лікарня , ФАПи, Укрпошта .Варто ще раз наголосити , що Швидка допомога не має змоги надавати послуги під час комендантської години ;

Нічні чергування Громадських патрулів здійснюються, але бажаючих це робити -менше. Це зрозуміло , люди втомлюються. Якщо є бажаючі – звертатися до Липая О.В.

Масові заходи за участі великої кількості людей – скасовано. А ті заходи і змагання , які анонсовані закладами культури будуть проведені без додаткових оголошень , та з мінімальною кількістю учасників.

Непередбачуваність ситуацій змушує нас пам’ятати про заходи власної безпеки. Про готовність і доступність укриттів -погребів, підвалів вдома. Якщо вас застане небезпека обстрілів чи повітряної тривоги на селі – орієнтуйтеся , де можна це перечекати. ( Укриття під закладами освіти – школи , дитсадки. Невелику кількість людей може прихистити і підвальне приміщення учительського дому ( Бехтери).

На території громади перебувають російські військові. Не варто провокувати їх знімаючи триколори , які з’являються над адмінбудівлями громади. Постраждати може мирне населення нашої громади. Варто перечекати тимчасову окупацію.

Діє транспортне сполучення між Херсоном і нашою громадою. Повну відповідальність за ваше життя і безпеку несуть перевізники. Не варто без нагальної потреби роз’їзджати .Зрозуміло , що якщо це поїздка в лікарню чи запланована ваша евакуація…Але , офіційних гарантій безпеки НЕМАЄ.

До гуманітарної допомоги від російських військових , яка інколи з’являється на території громади сільська рада відношення не має. Як не має відношення і впливу на завезення . розподіл, цінову політику , продаж продукції , яка ІМОВІРНО завозиться із Криму. Сільська рада НЕ МАЄ ПОВНОВАЖЕНЬ у сьогоднішніх умовах організувати доставку ліків із Криму , або з інших територій країни. Звертайтеся до волонтерів у вайбер групах, звертайтеся до аптек за консультацією і інформаціє.

Щодо Великодня-За офіційною інформацією служби в нічний час у церквах не буде. Крім соцмереж – є звичний людський спосіб отримання інформації- ЗАПИТАТИ наживо. Просте спілкування між людьми , від якого ми стали відвикати , приносить нам набагато більше користі , аніж ”онлайнові теревені ” і навіть БЕЗПЕКУ. бо ВАРТО УНИКАТИ АНОНСОВАНИХ І НЕ АНОНСОВАНИХ великих скупчень людей ( в тому числі і на кладовищах на Проводки ) ;
ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ НАШОЇ ГРОМАДИ !
Враховуйте заходи правового режиму воєнного стану .

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН