Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Івано-Франківську херсонський виш облаштовує сучасний SMART-простір для студентів та викладачів

Крок за кроком Івано-Франківський офіс Херсонського державного університету перетворюється у сучасний SMART-простір для навчання, розвитку та наукової діяльності. Завдяки масштабній підтримці, яку ми маємо, переходимо на новій рівень роботи: розпочинаємо очний освітній процес, комплекс освітньо-наукових заходів, в яких зможуть брати участь не тільки представники ХДУ, а й всі бажаючи, де б вони не знаходилися. – повідомляє пресцентр ХДУ. 
До Івано-Франківського офісу ХДУ завітав ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

«Саме Ігор Цепенда є хрещеним батьком для колективу ХДУ, якій отримав тимчасовий прихисток в Івано-Франківську. Півтора роки тому все розпочалося з нашої телефонної розмови, потім зустріч, великий масштаб допомоги з організації робочих місць у переданому нам історичному корпусі у самому центрі міста, розміщення співробітників, спільні освітні та наукові заходи, тепла дружба… Велика вдячність, пане ректоре!


Спільно ми робили ремонт приміщень, встановлювали опалення, реконструювали інженерні мережі… Одночасно команда Херсонського державного університету писала грантові проєкти, які дозволяють нам бути не просто навчальним закладом, а інтегруватись у місцеву спільноту, бути конкурентними на ринку освітніх послуг та наукових проєктів не тільки в Україні, а й в світі. І от зараз ми на етапі, коли в роботі 7 великих різнопланових проєкти, коли до нас щотижня надходить нове обладнання і ми вже практично сформували розклад заходів, лекцій, воркошопів, майстер-класів, дискусій, які будуть відбуватися саме тут, у нашому Івано-Франківському офісі. Це заслуга багатьох людей – першого проректора Сергія Омельчука, проректорів Алли Цапів, Максима Вінника, Олександра Лемещука, Дар’ї Мальчикової, керівниці відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності Євгенію Ревенко, кожного декана, завідуючих кафедр, керівників відділів та служб, науковців, викладачів, співробітників та студентів…

Одночасно запускаємо очний освітній процес на базі Івано-Франківського офісу, адже вже наявна комп’ютерна та інша техніка, меблі, обладнання…», – зазначив Олександр Співаковський та розповів про обладнання, яке отримав ХДУ.


  • У рамках співпраці з Університетом Кент (Велика Британія), у межах проєкту ініціатива «Єднання» (Twinning Initiative) ХДУ отримав 100 ноутбуків.
  • В рамках разової допомоги від волонтерської організації Valmes4Shelter за підтримки Базельського університету (Базель, Швейцарія) маємо 44 комп’ютери Apple. Це дозволяє нам проводити лекційні та практичні заняття у очному та змішаному форматі, забезпечувати всі бізнес процеси університету.
  • В рамках проєкту програми ЄС Еразмус+ «Розвиток потенціалу вищої освіти – «SMART-PL» ми отримали зокрема й унікальне обладнання (принтер, дисплеї, комп’ютери), які оснащені шрифтом Брайля!

«Тільки уявіть собі можливості, які відкриваються для наших здобувачів педагогічного факультету спеціальності «Спеціальна освіта», для дітей та дорослих з порушеннями зору! Та й не тільки, адже в рамках цього проєкту наші викладі та науковці ділитимуться всіма своїми унікальними напрацюваннями та розробками в різних сферах», – прокоментував ректор.

  • В рамках проєкту “USAID” “Демократичне врядування у Східній Європі” (DG East) ми створюємо Освітньо-культурний HUB, облаштовуємо коворкінг, аудиторію віртуальної реальності та для проведення заходів у змішаному форматі, власну медіа-студію… Студенти всіх спеціальностей можуть тут мати доступ до сучасних технологій та унікального контенту.

«Це все ми сьогодні презентували нашому другу та колезі Ігорю Цепенді, адже саме з нього та з підтримки його команди все розпочиналося. Хоча ні, це ще далеко не все, адже частина обладнання ще не встановлена та не налаштована. Завершимо найближчим часом і запросимо всіх бажаючих на презентацію нашого SMART-простору, відкриття якого ми плануємо приурочити до 106-річниці Херсонського державного університету. Все можна буде побачити на власні очі та використовувати у роботі та навчанні. Дякуємо нашим міжнародним партнерам!


А поки беремо все на баланс, обліковуємо, плануємо наші заходи і вже чекаємо студентів на заняттях, адже це все зроблено в першу чергу для них. Ми не зупиняємось ані на мить, розвиваємось, щоб з новими силами, вмотивованими студентами та натхненними викладачами, сучасним обладнанням та амбітними планами повернутись до стін рідного Херсонського державного університету. В Херсоні наш дім, там ми бачимо свою місію – формування людського капіталу. Готуємось, працюємо, дякуємо, віримо у ЗСУ!», – підсумував Олександр Співаковський.

Пресцентр ХДУ

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН