Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На війні загинув випускник Херсонського державного університету Олександр Юров

Страшна звістка сколихнула родину Херсонського державного університету. Боронячи Україну, загинув Олександр Юров, випускник факультету культури та мистецтв, учитель музики херсонської дитячої музичної школи №4, відомий херсонський музикант, – повідомив пресцентр ХДУ.

Олександр Юров навчався на спеціальності музичне мистецтво у Херсонському державному університеті, згодом працював у симфонічному оркестрі ХДУ, ансамблі «Троїсті музики».

«Важка втрата. Молодий, красивий, розумний, життєрадісний, талановитий хлопець, відомий херсонський музикант, патріот, який добровольцем пішов боронити Україну. Олександр – приклад людини, закоханої у свою професію та музику, з якою пов’язано все його життя. Тому не дивно, що навіть позивний обрав «Музикант». Світла пам’ять про Олександра Юрова, про його справу, про особистий безцінний внесок у Перемогу України – житиме вічно!», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський та висловив співчуття родині Героя.

Викладач кафедри музичного мистецтва Костянтин Петров згадує, що Олександр був прекрасною, світлою, позитивною людиною, хорошим музикантом, відповідальним студентом:

«Я знав його ще зі вступних іспитів до музичного коледжу – це був талановитий парубок, який дуже віртуозно грав на гітарі. Не зважаючи на те, що Олександр був ще студентом університету, ми запросили його грати у складі викладацького ансамблю «Триумфаль» кафедри інструментального виконавства (нині кафедра музичного мистецтва), який був неодноразово нагороджений грамотами та дипломами. Грати разом із Олександром було дуже комфортно, він був чудовим музикантом. Кожна репетиція – емоційне задоволення. Колись він нам сказав, що завдяки тому, що ми його запросили грати, він зміг побачити Україну, бо окрім Херсона ніде не був».

Вічна пам’ять Герою! Співчуття рідним та близьким!

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН