Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дві громади з Херсонщини стали учасницями навчального курсу “Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом” від U-LEAD

Команди Бериславської та Дар’ївської громад вчитимуться писати проєкти

Навчальна програма стартувала у вересні. З усієї України на конкурсній основі були відібрані 40 громад, які сформували команди, що складаються з представників органів місцевого самоврядування, комунальних інституцій та громадських організацій. У U-LEAD зазначають, що навчальна програма має підсилити інституційну стійкість громад в залученні зовнішніх ресурсів через навчання проєктних команд.

А залучення додаткових ресурсів на проєктній основі набуває важливого значення в умовах військової агресії проти України та обмеженого бюджетного фінансування в громадах, а також враховуючи повоєнні перспективи відбудови.

Впродовж десяти тижнів команди Бериславської та Дар’ївської громад разом із колегами з інших областей опановуватимуть мистецтво управління проєктами в рамках навчального курсу.

За словами Оксани Сілюкової, керівниці регіонального офісу “U-LEAD з Європою” у Херсонській області, учасники навчатимуться формулювати мету, завдання та результати, планувати бюджет проєкту і презентувати його потенційним донорам. Крім того, кожна команда прийшла із своєю ідеєю, яку доопрацює та оформить у вигляді проєкту з допомогою експертів.

– Для громад важливо навчитися залучати зовнішні ресурси, працювати з донорами і вдосконалювати свої знання та практичні навички у проєктному менеджменті, – зазначила вона.

Експерти U-LEAD розділили навчальну програму на 9 основних кроків, поєднавши у них теорію, практику, а також опрацювання власної проєктної ідеї самостійно та консультуючись з експертами.

– Зараз дуже скрутне становище у нашій громаді, ми були під окупацією, частина сіл постійно обстрілюється. Окупанти вивезли все: від комунальної техніки до оргтехніки. Наша територія постраждала від підриву Каховської ГЕС. Громада велика і вимагає значних коштів для відновлення. Саме тому ми сформували команду і беремо участь в навчанні. Є бажання поглиблювати знання, писати проєкти і залучати інвестиції, – розповіла Наталія Гридіна, начальниця відділу регіонального розвитку, інвестицій та проєктної діяльності Дар’ївської громади.

Участь у навчанні стане основою для можливостей проєктних команд громад щодо продуктивного співробітництва з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями. За результатами навчання за умови успішного проходження підсумкового тестування учасники програми отримають сертифікати.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН