Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В бюджеті Херсонщини планують передбачити 6,4 млн гривень на соціально-економічний розвиток громад області

«Депутати Херсонської обласної ради прийняли положення про використання коштів обласного бюджету за зверненнями депутатів на виконання доручень виборців.

Обсяг видатків встановлюється рішенням обласної ради про обласний бюджет на відповідний рік та розподіляється пропорційно між депутатами обласної ради.

У цьому році на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій депутати можуть залучити по 100 тисяч гривень. Загалом планується передбачити в бюджеті 6,4 млн грн.

Кошти депутата можуть бути спрямовані згідно з розподілом видатків, передбачених статтями 89-91 Бюджетного кодексу України, на такі заходи:

  • проведення в бюджетних установах поточних та капітальних ремонтів приміщень та покрівель, придбання меблів, матеріалів для ремонту, придбання інвентарю, покращення матеріально-технічної бази;
  • ремонт доріг, тротуарів, освітлення вулиць;
  • облаштування дитячих та спортивних майданчиків;
  • проведення аварійно-відновлювальних робіт внаслідок надзвичайної ситуації техногенного або природного характеру по капітальному ремонту житлових будинків, заміни інженерних мереж;
  • капітальний ремонт і реконструкція об’єктів комунальної власності та виготовлення проєктно-кошторисної документації;
  • будівництво і придбання житла для окремих категорій громадян відповідно до законодавства;
  • підтримка місцевих спортивних команд та на проведення заходів з фізичної культури і спорту.

Гроші плануються по головних розпорядниках коштів обласного бюджету за відповідним кодом програмної класифікації видатків та кредитування або у вигляді іншої субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання доручень виборців депутатами обласної ради», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської обласної ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН