Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Офіс Херсонського державного університету в Івано-Франківську відвідали представники Естонії

У межах семінару «Міжнародний маркетинг вищої освіти» відбулася зустріч першого проректора Сергія Омельчука, проректорів Максима Вінника, Алли Цапів та співробітників офісу з експертами з маркетингу та представниками бізнесу Республіки Естонія.

У програмі заходів дводенного семінару багато зустрічей, зокрема відвідування Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і дуже важливо, що саме нашого релокованого університету.

Цей унікальний кейс співпраці прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський:

«По-перше, південний навчальний заклад через повномасштабне вторгнення отримав не просто прихисток, а партнерів у Івано-Франківську. Це про те, що Україна єдина і ми тримаємо свій освітянський фронт. По-друге, ми співпрацюємо, а не конкуруємо, підсилюємо один одного, а не змагаємось, хто кращий. І це дуже добре видно через наші спільні наукові проєкти, конференції, міжнародну співпрацю. По-третє, у ситуації відірваності від території, розпорошеності всієї спільноти, ми не просто утримуємо лідерські позиції, а йдемо вперед, розвиваємось. Про що свідчать 7 великих міжнародних проєктів, в яких ми беремо участь. Зокрема, це проєкт Еразмус+. КА2 «Розвиток потенціалу вищої освіти. Персоналізована модель навчання студентів на основі віртуального навчального середовища інтелектуального репетиторства «Навчання без обмежень» (SMART-PL), координатором якого виступає Талліннський технологічний університет. Також проєкт BURN «Підвищення психологічної стійкості університету та добробуту в (після)воєнний час», в якому беруть участь університети Естонії, Латвії та 5 українських університетів. По-четверте, учасникам зустрічі дуже важливо було на власні очі побачити, як і чим живе переміщений університет, почути з перших вуст нашу історію і ухвалити відповідні рішення щодо векторів подальшої підтримки, співпраці. Адже у кожного університету, навіть релокованого, своя унікальна історія. Мали можливість зробити невелику екскурсію приміщеннями, які займаємо та облаштовуємо у Івано-Франківську, розповісти про історію університету. До речі, гостей вразив наш маскот Вчений кіт Василь. Кажуть, що він додає нам впізнаваності). Ну, й п’яте. Дуже важливий емоційний контекст. Треба розповідати світові про те, що відбувається в Україні, що таке війна для конкретної людини, що таке окупація, як зараз працюють університети? Ми це робили та робимо.

Олександр Співаковський також подякував Міністерству освіти і науки України за такі потрібні комунікації, а також народу Естонії за підтримку та співпрацю!».

Під час зустрічі проректори презентували та подарували гостям видання «Чорний лебідь» в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу». Це – наша історія, яку писали всією спільнотою ХДУ.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН