Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У деокупованих селах Херсонщини поступово відновлюється світло й інтернет, – Йосипенко

У ефірі телемарафону Єдині новини  Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради, засновник Благодійного фонду “Українці переможуть!” розповів,  як відновлюються села Херсонщини після деокупації у вересні-жовтні, як фаховість очільника громади впливає на процеси відновлення інфраструктури.

У населені пунктах  Нововоронцовської, Високопільської та Великоолександрівської громад поступово відновлюється інфраструктура, люди сам іремонтують свої оселі, бо попереду зима, а зараз йдуть дощі , – зазначив Ігор Йосипенко.

– Високопілля було звільнено у вересні. Сподіваємося, що вже за декілька днів там теж з’явиться світло. Я спілкувався з ремонтниками, їм дуже складно, не вистачає матеріалу, але з того, що мають, вони відновлюють електромережі.
Наш Благодійний фонд “Українці переможуть!” теж долучився до відновлення інтернету у Високопіллі, вирішивши це питання разом з Всеукраїнською аграрною радою. Тепер місцеві жителі можуть і обслуговуватися в магазині безготівковими розрахунками.
 У Нововоронцовській Високопільській, Великоолександрівській громадах вже відновила свою роботу і поліція. Вирішується питання з медичними послугами.
Життя у звільнених селах відновлюється. Але хотів би звернути увагу і на проблему з забезпеченням дровами на зиму. Бо вже холодно в оселях. Прийшли вагони з ними до Апостолового та Кривого Рогу, але в керівництва сіл немає розуміння, як це буде відбуватися і доставлятися, бо там дрова 9-метрові. А в таких селах багато людей стареньких. І варто поспішати з рішенням цього питання, бо зима вже скоро.
Не менш важливо зараз приділити увагу і селам, які звільнені були місяць тому. Це, наприклад, Нова Кам’янка, Дудчани Милівської громади.
Так, вони знаходяться на лінії вогню, йдуть обстріли, небезпечно там знаходитися, але можна через військових передавати – і продукти харчування, питну воду, ліки, бо цього в людей нема. Наш фонд в такий спосіб допомагає людям.
Але їм потрібні й будівельні комплекти, бо людям треба готуватися до зими. Так, там продовжуються обстріли, але зараз небезпечно скрізь, навіть у столиці. Більше того, можна сформувати і резерв з будівельних комплектів на випадок надзвичайних ситуації. Бо життя продовжується. Ми повинні допомогти нашим людям пройти через всі випробування, – зазначив в ефірі Ігор Йосипенко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН