Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зооволонтерка Лариса П’ятибрат рятує у Херсоні під обстрілами безпритульних тварин (відео)

Вижити самій – і врятувати тварин.

Життя під обстрілами.

 

Зооволонтерка у Херсоні Лариса П’ятибрат рятує під обстрілами безпритульних тварин. Займатися безпритульними тваринами Лариса почала 10 років тому. Продовжила займатися цим і в окупації, і після звільнення Херсона , не змогла покинути своїх друзів.

Журналістам інформаційного видання показує, де ховається під час обстрілів, згадуючи перші дні повномасштабної війни, бої на Антонівському мосту. Лариса тоді закуповувала корм для тварин, але його на вистачило на весь час окупації.

З коштами допомагала донька, яка перераховувала їх на картку. Аби отримати готівку, треба було у надійних людей перевести їх під певний відсоток. Потім купували крупи, варили з помічниками каші, додавали в них рибу  і м’ясо, цим продовжували годувати тварин.

Це і біля приватного сектору, і біля багатоповерхівок центральної частини Херсона.

Аби обійти всіх тварин – треба понад дві години ввечері, зараз – під обстрілами, в час окупації під уважними поглядами окупантів.

Двічі були обшуки вдома, допити, адже в родині – працівники правоохоронних органів, які виїхали. Рідні вмовляли виїхати і Ларису,  але вона не змогла покинути свої підопічних.

У Херсоні – велика кількість безпритульних тварин – собак і кішок.

На сьогодні проблема у місті, каже зооволонтерка, з м’яким кормом для тварин, чимал хворих, яких треба і лікувати.    Наближається  і зима, а це – складний період для тварин.

Можливо б встановити теплі будиночки для котів взимку, але зооволонтерка побоюється, що через обстріли, вони будуть зруйнувані, і мародерів.

Попри труднощі Лариса не збирається покидати рідне місто і тваринок, якими опікується. Зооволонтерство стало її покликанням.

Дивіться у відео, як зооволонтерка в Херсоні рятує безпритульних тварин під обстрілами.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН