Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонців навчають надавати першу домедичну допомогу

У Херсоні лікарі навчають волонтерів і місцевих жителів як допомогти при кровотечі, зробити непрямий масаж серця та надати допомогу при пораненні. А також нагадують про алгоритм дій у критичних ситуаціях.

Лікар невідкладних станів Леонід Добровольський показує, що таке безпечна, стабільна поза для людини. Сьогодні, 31 січня, на тренінгу у нього 14 херсонців. Сере них Олена Альбіхіна. Жінка говорить, коли Херсон опинився фактично на лінії фронту, зрозуміла, навички домедичної допомоги — важливі.

“Я прийшла на курси, щоб отримати навички надання першої допомоги, тому що коли в Херсоні вибухи та обстріли, то це може врятувати життя. Для мене це важливо, я давно хотіла знайти такі курси де зможу цьому навчитись”, — розказала херсонка.

У Херсоні лікарі навчають першої домедичної допомоги
Херсон, лікар проводить навчання для бажаючих з надання першої домедичної допомоги, 30 січня 2023р.

На курсі Олена потренувалась робити масаж серця на манекенах. Тренінг також відвідала і Людмила Кірсина. Жінка кілька разів була свідком обстрілів, але як надати домедичну допомогу, не знала, тому й пришла навчитись.

“Я потрапила під обстріл 24 грудня. Мені так само хочеться знати як допомогти собі, в першу чергу, і людям, які знаходяться поруч. Гарний курс, дуже вдячна. Якщо якомога більше людей прийде, тим більшій кількості людей можливо зможемо допомогти”, — говорить Людмила Кірсіна.

За словами Леоніда Добровольського, ідею з проведення тренінгів запропонував херсонський волонтер Максим Негров. Тоді чоловік зібрав перших 30 відвідувачів.

У Херсоні лікарі навчають першої домедичної допомоги
Херсон, жінка практикує надавати першу домедичну допомогу, 30 січня 2023р.

Аби знання засвоювались ефективніше, тренінги стали проводити невеликими групами, в середньому по 8-10 людей. Всі приходять за власним бажанням.

“Паралельно ми навчаємо водіїв маршрутних таксі, поліцію. Днями проходили навчання офісні працівники. Будемо продовжувати проводити тренінги, адже серед херсонців попит великий”, — каже лікар.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН