Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Червоний Хрест України планує встановити 10 укриттів у Херсоні для захисту громадян від обстрілів

Червоний Хрест України оголосив про свій план встановити 10 укриттів у Херсоні, що є реакцією на постійні обстріли міста. Укриття будуть розташовані в місцях найбільшого скупчення людей, зокрема біля ринків, автостанцій, зупинок громадського транспорту та центрів надання адміністративних послуг.

Місто щодня зазнає обстрілів з важкої артилерії, в результаті яких гинуть люди, в тому числі й діти. Ми робимо усе можливе, аби допомогти людям“, – сказав Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Укриття, площею 10 м² кожне, будуть залізобетонними конструкціями, що можуть захистити від обстрілів різними видами озброєння, включаючи реактивні системи залпового вогню та вибухові хвилі. Кожне укриття зможе вмістити від 10 до 15 людей одночасно.

Нет описания фото.Нет описания фото.

 

 

 

 

 

 

 


“Безпека громадян – сьогодні для держави на першому місці. Щиро дякую Червоному Хресту України за те, що постійно приходять на допомогу людям, які потерпають від російської агресії та потребують гуманітарної допомоги
,” – коментувала Віцепрем’єр-міністр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Деталі про точні місця розташування укриттів будуть надані Херсонською військовою адміністрацією.

Проект реалізовується за сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Ця ініціатива відображає зусилля організації щодо забезпечення безпеки й допомоги мешканцям, які перебувають під загрозою через невідворотні обставини.

Ми робимо все можливе, аби допомогти людям – це і грошові виплати, і видача продуктових ваучерів, а також продуктових та гігієнічних наборів,” – додав Максим Доценко. “Але зараз бачимо велику потребу в облаштуванні укриттів у громадських місцях, де часто перебувають мешканці Херсону. Укриття – можуть врятувати життя, а це найважливіше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН