Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Власниця дачі на лівобережжі Херсонщини, де з’явився український прапор, подякувала ЗСУ

Відео, як український прапор розвівається на лівому березі Дніпра, облетіло всі ЗМІ.
Прапор розмістили на флагштоку з тризубом. Як у власників дачі з’явилася традиція –  вивішувати державний український прапор на дачі, –  розповіла  херсонка Марина Колосова.
Вже біля двадцяти років поспіль родина Колосових підіймала прапор  навесні щороку на своїй дачі.
“Спочатку ми це робили навмисно, щоб подратувати нашого сусіда, “простого вологодского парня.”А влітку 2014 сусід вмовляв нас зняти прапор – а то вдруг русские, пролетая на вертолете, увидят и обстреляют.Я обурювалась від безглуздого припущення, що тут можуть з’явитися російські вертольоти. Наївна!((( І я відповідала, що це мій дім, моя країна і прапор моєї країни! Саме тоді, у 2014, чоловік зробив новий флагшток і прикрасив його Тризубом”, – розповідає Марина Колосова.
Вона кожної  весни шила з атласу новий прапор. Каже, що хотіла, щоб в прапорі віддзеркалювалось сяйво сонця і Дніпра. Восени  родина  прапор знімала.
“Бо не має прапор перетворюватись на рвану ганчірку на наших південних вітрах.
Але так трапилось, що восени 2021 року чоловік прапор не зняв. А потім настало 24.02.2022.
Окупанти розташували напроти нашої дачі свій блокпост”, – продовжує розповідь  Марина.
Тож прапор продовжував майоріти на будинку)))
“З нами намагався вийти на зв’язок наш сусід, простой вологодский парень, вмовляючи зняти прапор. Тобто я мала самостійно прийти і зняти прапор?!! Перед цими росіянськими потворами?!! Ага, щаззз! І прапор залишався ще три місяці. Прямо напроти їхнього блокпосту! Потім, вже в червні, руzzкие зрізали таки наш прапор”, –  ділиться спогадами херсонка.
Флагшток не зламали, залишили!
“І ось, нарешті, наш флагшток, Тризуб на флагштоці, дочекалися нашого прапору! Дякую Воїнам ЗСУ! УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ!”, – таким зверненням закінчила розповідь Марина Колосова.
 Подивитися відео, як підіймають воїни  ЗСУ український прапор можна на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”. Відео знято з балкону власників дачі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН