Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На подвір’ї ХДУ розгорнули український прапор

Про важливість прапору в історії вишу розповів ректор університету Олександр Співаковський:

-Що може бути краще за рідні серцю синьо-жовті кольори неба і золотого колосся, які символізують звитяжну працю нашого народу в ім’я демократичної, багатої, європейської держави? Як на мене, то це поєднання кольорів – неймовірне та фантастичне!

Особливо це відгукується тим, хто пережив окупацію, мав покинути рідну землю. Коли ти перетинаєш сіру зону, потрапляючи на підконтрольну Україні територію, і вперше після перебування у мороку бачиш жовто-блакитні кольори Прапору – це незбутні відчуття та емоції!

На головній площі Херсонського державного університету прапор України та Європейського Союзу майоріли до 11 червня 2022 року. Ми трималися скільки могли, поки окупанти фізично не захопили нашу інфраструктуру. Й ті хто був в Херсоні, й ті, хто був вимушений покинути місто, рівнялися на наш прапор. Й ми непохитно вірили, що прийде час і ми піднімемо знову прапори на університетській площі.

Не втомлююсь повторювати – над Херсонським державним університетом завжди був, є й буде український прапор!

І 11 листопада Прапор України було знову піднято на площі перед головним корпусом Херсонського державного університету. Дякую за цей сміливий та героїчний вчинок Ганні Йокіч, яка разом з командою херсонського офісу ХДУ досі тримає українське небо в українському Херсоні

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН