Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ реалізовує міжнародний проєкт Еразмус+

Херсонський державний університет продовжуємо реалізацію ще одного масштабного проєкту від Еразмус+. КА2 Розвиток потенціалу вищої освіти. (Capacity building in higher education. Проєкт Students’ Personalised Learning Model, Based on the Virtual Learning Environment of Intellectual Tutoring «Learning with No Limits» (SMART-PL) – Персоналізована модель навчання студентів на основі віртуального навчального середовища інтелектуального репетиторства «Навчання без обмежень» (SMART-PL). Проєкт розрахований до 2025 року.

Цей проєкт ХДУ виграв у 2022 році, перша зустріч учасників відбулась у січні 2023 року. Наразі івано-франківський офіс ХДУ отримує технічне обладнання для створення умов для реалізації проєкту та навчання: комп’ютери, камеру, проєктор, екран тощо.

Нашими партнерами є:

– Талліннський технологічний університет (Естонія) – координатор проєкту;

– Левенський католицький університет (Бельгія);

– Вроцлавська Політехніка (Польща);

– Львівський національний університет імені Івана Франка;

– Національний університет «Одеська політехніка»;

– Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна;

– Хмельницький національний університет;

– Криворізький національний університет;

– Інститут вищої освіти НАПН України;

– Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Сума гранту: 678 тисячі євро, з яких для ХДУ передбачено 72 тисячі євро.

Проєкт має на меті:     

1. Підвищити мотивацію студентів до навчання шляхом впровадження індивідуальної системи, яка опиратиметься на студента як самостійну особу. Це задовольнить індивідуальні потреби студентів, повʼязані з персоналізацією та диференціацією особистого.

2. Збільшити рівень прозорості та зрозумілості навчального процесу та оцінювання для студентів (у тому числі в результаті неформальної освіти), зменшити хвилювання студентів, сформувати у них відчуття впевненості у ефективному досягненні потрібних результатів.

3. Створити додаткові освітні потужності для людей з обмеженими можливостями чи особливими академічними потребами, щоб полегшити їхній шлях до отримання вищої освіти. Використовуючи можливості інклюзивної освіти, впроваджених моделей індивідуального навчання, гібридних технологій, ця мета буде досягнена.

4. Удосконалити освітні програми ЗВО шляхом розподілу програмних результатів навчання між освітніми компонентами, покращення навчальних матеріалів. Особливу увагу приділити процесу формування компетенцій, які прямо впливають на успішний результат навчання.

5. Сприяти мобільності студентів, враховуючи віддалений (віртуальний) формат. Це стосуватиметься рівнів університет/країна, а також обмін між академічними секторами та формами освіти (формальна/неформальна/заочна) шляхом визнання і трансфером оцінок/кредитів.

6. Забезпечити зворотний зв’язок, що стосуватиметься ефективності роботи студентів, викладачів та адміністрації.

7. Посилити взаємодію всіх зацікавлених сторін (роботодавців, громадськість, контролюючі органи (Міністерство освіти і науки України, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти), а також створити гнучкий механізм адаптації результатів навчання до змін ринку та сучасних технологій.

8. Забезпечити ринок праці висококваліфікованими фахівцями, які матимуть високий рівень компетенцій, будуть ознайомлені із стандартами якості ЄС та поточними вимогами роботодавців.

9. Створити культуру безперервного навчання.

«Одними з конкретних результатів реалізації проєкту стануть створення онлайн-платформи SMARТ – відкритого віртуального навчального середовища та відкриття університетських коворкінг-центрів «Навчання без обмежень» у кожному університеті-партнері, формування електронних підручників з компетентнісної персоналізованої освіти під керівництвом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Попереду дуже багато цікавої роботи у напряму розширення наших можливостей з надання якісної освіти», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Також він висловив вдячність відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності ХДУ та особисто його керівниці Євгенії Ревенко за відмінну роботу, завдяки якій було отримано цей грант.

 Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН