Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Історія херсонської родини: чоловік пішов у військо, жінка підтримує військових співами

Про життя в окупації

Перший місяць повномасштабного вторгнення родина Чухалових провела в рідних Олешках, говорить Ірина.

“Ми залишилися, згуртувалися всією сім’єю, переїхали жити до бабусі, бо в неї був підвал. Залишилися без газу, і готували на всю нашу сім’ю, 12 людей, в казані на вулиці, в холод. Роман на місці не сидів – старалися як можна більше допомогти нашим хлопцям”, — каже Ірина.

Чоловік боронить Україну, жінка підтримує військових піснями. Історія родини Чухалових з Херсонщини
Діти подружжя Чухалових Катерина та Ілля під час окупації Олешок переїхали до бабусі, березень 2022 року Фото: надал Ірина Чухалова

Про виїзд на підконтрольну Україні територію та службу Романа в ЗСУ

Після візиту та допиту російських спецслужбовців зрозуміли – треба вивозити з окупації дітей, розповідають Чухалови. Виїхали до Миколаєва, там Роман пішов до військкомату.

“18 квітня я став до строю 123-ї бригади, яка базувалася в Миколаєві. І 28 квітня в складі зведеної штурмової роти ми вирушили на Херсонський напрямок”, — говорить чоловік.

Чоловік боронить Україну, жінка підтримує військових піснями. Історія родини Чухалових з Херсонщини
Роман Чухалов пішов служити до лав ЗСУ Фото: надала Ірина Чухалова

“Я не могла знаходитися десь в іншому місці. Мені хотілося бути поруч і хоч щось робити, хоч чимось допомогти. Тому, коли я була з Романом навіть там, у Харківській області, я постійно готувала – на печі, до речі! – готувала якісь борщі, пекла пиріжки. Навіть просто – хлопці збираються зранку на позиції, я роблю всім каву”, — розповіла Ірина.

Як живе після деокупації Херсона родина Чухалових

Родина Чухалових — творча, розповідає Ірина. Мали свій вокальний гурт. Постійно виступали на сцені та заснували сімейну весільну агенцію.

“Коли Роман був у тих окопах, то його надихнуло зробити концерт на підтримку лівобережної Херсонщини. І коли ми вже приїхали в Херсон, у нас з’явилася така можливість”, — говорить Ірина Чухалова.

Чоловік боронить Україну, жінка підтримує військових піснями. Історія родини Чухалових з Херсонщини
Ірина та Роман Чухалови на концерті на підпримку тимчасово окупованого лівобережжя Фото: надала Ірина Чухаловар

Донька Чухалових Катерина потребувала лікування за кордоном. Її та сина Іллю батьки відправили до родичів у Фінляндію. Там діти продовжили дистанційне навчання у своїй Олешківській школі.

“Я мріяв про той випускний танець із донькою, у випускній сукні, але не сталося. Я мріяла, як ми будемо вибирати доньці сукню, макіяж, зачіску. Вислали нам атестат доньки Новою поштою. В той день нам присилають фотографію, де наша Олешківська школа, в якій навчалися наші діти, затоплена, і пливе кацапський човен отак повз нашої школи. Це був дуже емоційний удар”, — кажуть Ірина та Роман.

Чоловік боронить Україну, жінка підтримує військових піснями. Історія родини Чухалових з Херсонщини
Подружжя Чухалових разом з дітьми Катериною та Іллею, 3 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Зараз Катерина та Ілля у Херсоні, вони приїхали провідати батьків.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН