Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє українських акторів виїхали до Мордовії, аби навчати росіян професійної майстерності

Звати акторів Гліб Михайличенко та Дамір Сухов. Якщо перший ще прославитися не встиг (до цього моменту), то другий грав у багатьох серіалах. Здебільшого різних поганців.

З України ці двоє товаришів виїхали ще минулого року, проте розголос стався саме зараз. Усе завдяки допису актора Олександра Жили.

У коментарях — щире здивування і нерозуміння позиції колеги.

 

Акторка Катерина Артеменко написала, що на початку повномасштабного вторгнення Михайличенко їздив виступати для ЗСУ.

Акторка Дарина Пузиріна здивувалася неймовірним перевтіленням Гліба.

Справді цікаво, чому до цього знайомі та колеги Гліба не помітили такої оказії, адже його сторінка в інстаграмі була відкритою (зараз він уже її закрив) і актор там щедро ділився своїми здобутками. Ще минулого серпня у фейсбуці він шукав художника-постановника у продакшн із назвою PRIËM production, яка наштовхує на певні висновки.

На сторінці столичного Театру юного глядача на Липках оперативно з’явилося повідомлення, що їм дуже прикро і що актор звільнився до свого переїзду в Росію.

Гліб Михайличенко на повідомлення не відповідає. Поки не коментує ситуацію і його батько, актор та режисер Максим Михайличенко. А також його мачуха Олена Михайличенко. Серед коментаторів є дискусія, чи повинні взагалі батьки відповідати за вчинки дорослого сина.

Що ж до Даміра Сухова, то там ситуація дещо зрозуміліша. Принаймні, можна знайти його інтерв’ю російським виданням, де актор розповідає про своє розчарування українською владою і переказує різні фейки про бої у Маріуполі. Наприклад, каже, що першим прийшов ховатися в тамтешній театр, а згодом чув «багато розмов про те, що ЗСУ просто забавлялися і на спір перестрілювалися через будівлю Драмтеатру». «Аргументам і фактам» твердив, що, хоч сам і не бачив, але люди казали, що театр підірвали зсередини. Що ж до «азовців», то, звісно, Дамір описував їх як страшних людей, які хотіли відібрати автівки у місцевих, а коли ті не дали ключі, то просто потріляли колеса.

За словами Сухова, йому вдалося повернутися до родини у Бердянськ, подзвонити в управління культури щодо зарплати і почути, що «його завдання — виїхати на Україну». Конкретно — у Запоріжжя, де «їм дадуть тисячу гривень і притулок». Замість цього він виїхав до російського Саранська, в якому жили родичі. Там він з названим вище колегою Глібом Михайличенком і заснував кіношколу, щоб навчати молодь мистецтва кіно. Місцеві медіа називають обох російськими акторами.

«На цей момент я працюю актором у Мордовському національному театрі. В минулому році переїхав у Саранськ. Разом із Глібом вирішили відкрити Start Media School. Хотілось би стати містком між Саранськом, Пітером і Москвою, щоб хлопці й дівчата з Мордовії мали можливість побачити інший світ і відкрити для себе двері російського кінематографа», — цитує Даміра видання «Столица С».

Прикметно, що таку школу Гліб із Даміром планували відкрити в Маріуполі і вже практично завершили процес підготовки. Стартувати мали у березні 2022-го. Про це Сухов розповідав виданню MRPL.city за місяць до повномасштабного вторгнення. Ось цитата: «Водночас у артиста є й власні табу на деякі ролі. Він точно розуміє, що ніколи не зможе зіграти чоловіків, які ображають дітей чи жінок, і вже відмовлявся від фільмів, де потрібно було грати сепаратиста».

Українські колеги наших героїв нині активно обговорюють ситуацію. Багато хто називає її «прикрим самогубством» і сподівається, що розголос не дасть цим двом повернутися назад в Україну. А ось Олександр Жила песимістично припускає, що їм це може і вдатися, навіть попри скандал. А ще є ідеї повідомити російську прокуратуру, що «російський актор» Гліб Михайличенко свого часу допомагав ЗСУ. Просто як Ані Лорак.

Детектор медіа

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН