Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На окупованих територіях росіяни проводять мобілізацію

Про це повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням на уповноважену ВРУ з Прав людини Людмилу Денісову:

– У містах, які повністю чи частково захоплені рашистською армією, починається примусова мобілізація у збройні сили агресора.

На околицях Маріуполя, що тимчасово контролюються російськими бойовиками, окупанти примусово мобілізують чоловіків.

За інформацією мешканців, мобілізованих планують використати як «гарматне м’ясо» у вуличних боях у місті для прикриття ворожої армії та терористів так званої «ДНР».

Чотири дні тому у Василівці Запорізької області окупанти стали затримувати чоловіків на блокпосту. Розпочався перепис чоловічого населення. Повістки їм поки що не вручаються.

Ймовірно, що цих чоловіків також змушуватимуть воювати за підрозділи рашистської армії.

Примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка суворо забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини РФ в Україні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН