Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині через шахраїв троє людей втратили понад 90 тисяч гривень

Від дій аферистів постраждали троє жителів області. Через різні шахрайські схеми та свою довірливість громадяни втратили усі заощадження.

Черговою жертвою шахраїв став 59-річний херсонець. Чоловік у соціальній мережі побачив оголошення про надання фінансової допомоги від нібито міжнародної організації. Він перейшов за посиланням, увів свої особисті дані та реквізити банківської картки. Йому на телефон прийшов код підтвердження та після вводу цього коду з картки заявника зникли 23 тисячі гривень.
За такою ж схемою втратила свої заощадження 56-річна херсонка. Їй на мобільний телефон прийшло повідомлення про отримання грошової допомоги від міжнародної організації, де потрібно було ввести PIN-код картки та зареєструватися. Після введення усіх даних із банківської картки заявниці зникли 4800 гривень.
Також до поліції звернувся 48-річний житель Херсонського району. Він повідомив, що знайшов у мережі Інтернет оголошення про продаж автомобіля за прийнятною ціною. Заявник зв’язався з продавцем, домовився про покупку транспортного засобу та перерахував за автомобіль 70 тисяч гривень. Після цього продавець зник і більше на зв’язок не виходив.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі з смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН