Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 80 тисяч вибухонебезпечних предметів знешкодили на Херсонщині

Про це повідомив заступник голови обласної ради Юрій Соболевський:

-Днями Херсонщину відвідав Перший заступник Голови ДСНС Максим Грицаєнко. Він ознайомився із перебігом робіт з гуманітарного розмінування деокупованих територій, а саме села Посад-Покровського.

Про це повідомляє головне управління ДСНС України у Херсонській області.

Посад-Покровське знищене ледь не вщент. Тривалий час тут працює зведений піротехнічний загін ДСНС. Мінами і боєприпасами усіяні як території приватних домогосподарств, так і навколишні поля.

Наші піротехніки працюють від перших днів звільнення. Такого досвіду робіт з розмінувань, не має жодна країна світу. Втім, не тільки ця громада потерпає від мінної небезпеки. Така ситуація по всім звільненим територіям. Роботи для піротехніків ще багато.

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 65 636,2 гектара територій, з них 56 137,4 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено 88 796 вибухонебезпечних предметів.

Вкотре звертаюсь до жителів області – уважно відноситесь до невідомих предметів. Життя важливіше секундної цікавості. Бережіть себе та рідних!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН