Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викритий під час стабілізаційних заходів у Херсоні колаборант постане перед судом

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника державної установи «Північна виправна колонія № 90» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений у травні 2022 року пішов на співпрацю з окупаційною владою.
Він добровільно обійняв посаду «заместителя начальника» в підпорядкованому окупаційній адміністрації рф незаконно створеному органі – «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области», що входив до складу «Федеральной службы исполнения наказаний».
Перебуваючи на псевдопосаді, обвинувачений виконував рішення окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації державою-агресором Херсонщини.
Правоохоронці викрили чоловіка у місті Херсоні під час проведення стабілізаційних заходів.
Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН