Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть мешканця Херсонщини, який забезпечував окупантів автотранспортом та сприяв агітації псевдореферендуму

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Слідством встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Херсонщини, будучи керівником місцевого комунального підприємства, пішов на співпрацю з ворогом. Він перереєстрував очолюване ним підприємство за законодавством рф, організовував ремонт військової техніки окупантів, забезпечував ворожі війська транспортом для перевезення особового складу.
Надавав ворогу транспорт для перевезення ув’язнених однієї з колоній на будівництво інженерно-фортифікаційних споруд у Снігурівському районі Миколаївської області.
У вересні 2022 року за його вказівкою у маршрутному автотранспорті міста було розміщено агітаційні матеріали для проведення організованого рф псевдореферендуму.
Окрім того, він сприяв вивезенню загарбниками на тимчасово окуповане лівобережжя регіону автопарку, який налічував понад 30 автобусів.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН