Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі Архангельське Високопільської громади планують побудувати новий високотехнологічний медзаклад, – Прокудін

Про це повідомиd Олександр Прокудін, начальник Херсонської ОВА, опублікувавши наступний допис.
Миролюбівка, Ольгине, Архангельське — невеликі населені пункти, яким російська армія принесла велику біду.
Спочатку тимчасова окупація, російські мародерства та терор, а після нищівні обстріли. Дякуючи Силам оборони України, зараз там спокійніше, а отже люди повертаються до себе додому.
Спільно з благодійниками робимо все можливе, щоб наші люди жили в гідних умовах. Майже одразу після деокупації, їм на допомогу прийшли волонтери з БФ “Пацієнти України”, БФ “Озеленення України” та Міжнародного штабу допомоги українцям.
У цих населених пунктах відновлюють зруйновані ФАПи, аби місцеві могли отримувати медичну допомогу у себе вдома.
За підтримки International Rescue Committee, у Миролюбівці та Ольгиному фельдшерські пункти вже відремонтовані і приймають пацієнтів. Там полагодили покрівлі, фасади, кімнати, замінили вікна та двері. Місцеві мешканці двічі на тиждень можуть завітати на прийом до сімейного лікаря.
Амбулаторія в Архангельському, в якій людей лікували понад 150 років, – знищена вщент. І навіть це не зупиняє наших героїчних медиків! Лікар, що працює в селищі, організував прийом пацієнтів на подвірʼї власного будинку.
І як ми можемо не допомогти таким незламним людям? На місці розбомбленої амбулаторії буде новий високотехнологічний медзаклад!
Таку важливу домовленість закріпили з “Пацієнтами України”, підписавши меморандум. Допомагатиме з відбудовою Crown Agents International Development.
Разом з нашими друзями – благодійниками вчора біля відбудованих медичних закладів висадили алею фруктових дерев, які мають нагадати просту істину – життя відновлюються. Обов’язково буде врожай і перемога
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН