Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спалахів інфекцій через підтоплення після підриву Каховської ГЕС не фіксували, холери не виявлено – МОЗ

Випадків інфекційної захворюваності, пов’язаної з підтопленням внаслідок підриву Каховської ГЕС не зафіксовано, холери, вірусного гепатиту А та спалахів гострих інфекційних хвороб на територіях постраждалих областей не виявлено, повідомили у середу у МОЗ, пише УНН.

“Станом на 18 липня випадків інфекційної захворюваності, пов’язаної з підтопленням не зафіксовано. Холери, вірусного гепатиту А та спалахів гострих інфекційних хвороб на територіях постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС областей не виявлено. Епідемічна ситуація на територіях цих областей залишається прогнозованою та керованою”,
 – ідеться у повідомленні.

Інфекційні хаби, які були розгорнуті на Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині, забезпечені тестами для діагностики та спеціальними наборами для лікування у разі випадків холери. Усіх пацієнтів з підозрою на гострі кишкові інфекції додатково перевіряють на холеру.

Загалом, починаючи з 6 червня, з поверхневих водойм на території Херсонської, Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей відібрано 2 369 проб для дослідження на санітарно-хімічні, мікробіологічні, токсикологічні показники та на наявність холероподібного вібріона, з них не відповідають гігієнічним вимогам 803 проби. Серед небезпечних «знахідок» – сальмонели, яйця та личинки гельмінтів, кишкова паличка, ентерококи, криптоспоридії, ротавірус. Тому купання досі залишається забороненим, як і вилов риби, із забруднених внаслідок затоплення, водойм.

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Відкрито кримінальне провадження про екоцид. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН