Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські окупаційні війська атакували Херсонщину: є загибла та поранені, – поліція

Під ударами російських військ перебували громади Бериславського, Каховського та Херсонського районів. Мирні населені пункти окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, авіації та БПЛА.
З авіації російська армія атакувала смт Козацьке Каховського району, село Микільське Дар’ївської громади та село Зміївка Бериславського району.
В результаті ударів у Микільському пошкоджено нежитловий 5-поверховий будинок, там зруйновано 2 верхні поверхи. У Зміївці внаслідок вибухів пошкоджено територію фермерського господарства, зруйновані три будинки, загинула 72-річна жінка та поранено 42-річного чоловіка.
У селищі Веселе Каховського району ворог скинув боєприпас з дрону на житлові квартали, поранення отримав 60-річний місцевий житель.
У селищі Розлив Білозерської громади внаслідок російського обстрілу постраждали 54-річна жінка та 49-річний чоловік.
Житлові квартали Херсона ворожа армія накривала цілодобово.
Пошкоджень та руйнувань зазнали будівлі у центрі міста, мікрорайоні Корабел та прибережних районах.
Дніпровський район окупанти накрили артилерійським вогнем та з РСЗВ. Внаслідок вибухів снарядів сталися загоряння 5 будинків, за медичною допомогою звернулися 3 людей віком від 74 до 82 років, у всіх невротичні реакції. На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.
В поліцію надійшло повідомлення з тимчасово окупованого Скадовського району, що російські військові викрали з сейфу місцевого жителя гладкоствольну рушницю та пістолет.
У селі Трифонівка Великоолександрівської громади внаслідок вибуху гранатомета постраждали хлопчики віком 8 та 10 років, небезпечний предмет діти знайшли на вулиці. А у Херсоні загинув 59-річний чоловік, який у власному гаражі розбирав снаряд, внаслідок чого стався вибух.
За минулі дві доби поліція відреагувала на 490 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 8 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» КК України.
 
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН