Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини закликає громадян дотримуватися правил мінної безпеки

У деокупованих населених пунктах Херсонської області досі зберігається високий рівень мінної небезпеки. Окупанти замінували великі ділянки лісових масивів, поля, узбережжя, залишивши там розтяжки та міни. Крім того, міста та села перебувають під постійними обстрілами з боку рф, тому там знаходять нерозірвані снаряди й інші вибухонебезпечні предмети, які несуть смертельну загрозу або завдають травмувань населенню. Лише за останні дві доби внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами один чоловік загинув, двоє дітей поранені.
До поліції надійшло повідомлення про те, що у Дніпровському районі Херсона в гаражі пролунав вибух та є потерпілий.
На місці події працювали слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Під час з’ясування обставин трагедії попередньо встановлено, що 59-річний чоловік у власному, ймовірно, розбирав бронебійно-запалювальний снаряд, який здетонував. Під час вибуху чоловік отримав смертельні поранення та помер на місці події. Нині поліція встановлює походження снаряду та обставини його потрапляння до чоловіка.
У селі Трифонівка Великоолександрівської громади хлопчики віком 8 та 10 років гралися на вулиці та знайшли предмет, схожий на гранатомет. Діти роздивлялися, відбувся постріл, снаряд полетів у город та вибухнув. 8-річний хлопчик отримав термічний опік ноги, у дитини мінно-вибухова травма та контузія головного мозку. У 10-річного хлопчика мінно-вибухова травма та закрита черепно-мозкова травма.
Поліція Херсонщини закликає громадян звертати увагу на попереджувальні знаки, що вказують на наявність мін, в жодному разі не ходити до зруйнованих та обстріляних снарядами будинків, не підіймати покинуті предмети з землі, не наближатися до підозрілих предметів, боєприпасів, їхніх уламків та військової техніки.
Якщо ви бачите будь-які підозрілі або вибухонебезпечні предмети на вашому шляху, не беріть їх до рук, не намагайтесь прибрати чи розібрати їх самостійно, а негайно повідомте поліцію або рятувальників.
Закликаємо громадян бути максимально уважними та навчити правилам безпеки дітей! При виявленні небезпеки одразу телефонуйте на номери (101) або (102).
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН