Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Родина загиблого під час обстрілу рятувальника з Херсонщини Ігоря Соловйова просить надати йому звання “Герой України”

Рідні загиблого внаслідок російських обстрілів 6 травня вибухотехніка з Херсонської області Ігоря Соловйова створили електронну петицію про присвоєння йому звання “Героя України” посмертно.

10 липня петицію створила та опублікувала на сайті Офісу Президента Ірина Підгородецька.

“Прошу Президента розглянути петицію “Про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) майору служби цивільного захисту Ігорю Соловйову, заступнику начальника частини – начальнику групи підводного розмінування частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Херсонській області, який загинув під час виконання службових завдань з розмінування на Херсонщині від обстрілів армії РФ на території міжнародного аеропорту “Херсон” та військового аеродрому у Чорнобаївці”, — йдеться в петиції.

Ігор Соловйов загинув, розміновуючи деокуповані населені пункти. Разом з п’ятьма рятувальниками чоловік потрапив під обстріл російських військових. 12 травня з ними попрощались у Миколаєві.

Раніше дружина загиблого рятувальника Софія Соловйова розповіла Суспільному про покликання, родину та останню розмову з чоловіком.

Що відомо про загиблого Ігоря Соловйова

Ігор Соловйов народився 30 червня 1991 року. З 26 липня 2013 по 31 березня 2014 року він працював фахівцем групи планування та контролю Спеціального морського загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України в АР Крим в Керчі.

Залишився вірним присязі та виїхав з окупованої території та почав нести службу в Аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення ГУ ДСНС України у Херсонській області.

З 15 грудня 2015 по 4 лютого 2016 роки виконував бойові завдання у складі сил Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

У січні 2016 року Ігоря Соловйова нагородили грамотою першого заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України за сумлінне виконання службових (бойових) завдань у складі сил Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Має медалі “Учасник АТО” та “Учасник бойових дій”, орден “За службу державі”.

За період служби завдяки його праці рятувальники знищили 3488 вибухонебезпечних предметів. З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, під час проведення розмінування за особистою участю Ігоря Соловйова — знешкодили 1572 вибухонебезпечних предмети.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН