Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запоріжців закликають утриматись від купання в Дніпрі

Цього року міські пляжі офіційно так і не були відкриті. Та це не зупиняє запоріжців, які звикли відпочивати на березі Дніпра. Разом з тим містянам нагадують – через підрив Каховської ГЕС купання в річці може бути небезпечним.

Як повідомляють в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, через стрімке зниження обсягу стан води в Дніпрі погіршився. Це обумовлено в тому числі й тим, що кількість технологічних, побутових, стічних вод, та стічних вод від не облікованих джерел була розрахована на той обсяг води, який був до моменту підриву Каховської ГЕС.

В лабораторії обласного центру МОЗ щоденно досліджують проби питної води та з водойм. Здатність Дніпра на самоочищення зараз вважають втраченою. В таких умовах бактерії мають змогу накопичуватися і розмножуватися. І це дуже небезпечно для людей. Результати досліджень води у нижньому б’єфі Дніпра свідчать про мікробілогічне та хімічне забруднення річки.

Щодо якості питної води, то вона в цілому не змінилася. Адже водозабори «Водоканалу» розташовані на глибині вище за течією. За інформацією фахівців, вище Дніпрогесу показники якості води у річці наближені до щорічних норм.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН