Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє мешканців Херсонщини працюють в окупаційних міністерствах

Ще двоє мешканців Херсонщини підозрюються СБУ в колабораційній діяльності: обійняли посади в окупаційних міністерствах

Так, мешканка смт Білозерка була призначена окупаційною владою на посаду так званого «начальника управления труда и социальной защиты населения в Херсонском районе Херсонской области».
На «посаді» колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, підбирала кадри для окупаційної установи, приймала звітність про проведену «роботу», погоджувала плани, програми та положення, що стосуються діяльності «установи».
Підозрювана виконувала доручення і розпорядження «министерства труда и социальной политики Херсонской области» та інших незаконних органів, створених окупаційною владою на тимчасово окупованій території Херсонської області
Оперативниками СБУ встановлено особу мешканця села Приозерне Генічеського району – колишнього керівника районного відділу ГУ ДСНС України в Херсонській області. Проросійськи налаштований чоловік погодився на співпрацю з представниками держави-агресора і був призначений керівником так званого «Генического районного отдела службы го и чс по Херсонской области».
У фейковій установі окупаційної адміністрації на псевдопосаді так званого «заместителя начальника управления – начальника отдела нормативно-технического управления надзорной деятельности профилактической работы гу министерства рф по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий по Херсонской области» зрадник виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
Наразі слідчі СБУ оголосили обом фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Олешківської окружної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН