Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві створили робочу групу для створення плану відновлення міста

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич підписав розпорядження про утворення робочої групи із розроблення плану відновлення та розвитку Миколаївської міської територіальної громади. До складу групи, яка працюватиме під головуванням мера Миколаєва, увійшли посадовці міської ради та експерти ГО “Агенція відновлення та розвитку”.

“Співпрацю з експертами Агенції ми розпочали ще минулого року. Вони консультували посадовців міської ради щодо роботи з міжнародними партнерами, зокрема Данією, а також щодо розробки Стратегії розвитку громади. Створення спільної робочої групи – це новий етап співпраці двох команд, який спрямований на пошук ефективних і прозорих рішень для відбудови та успішного розвитку міста Миколаєва”, – пояснює Олександр Сєнкевич.

Агенція надаватиме громаді міста експертну підтримку в рамках проєкту “Прозорий та ефективний процес відновлення України на регіональному рівні”, який реалізується коштом гранту Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI). У проєкті беруть участь три міста – Миколаїв, Чернігів та Ніжин. Їхній успішний досвід у перспективі може стати прикладом для створення Кабінетом Міністрів методологічних рекомендацій із реалізації планів відновлення та розвитку в інших регіонах.

Експерт ГО «Агенції відновлення та розвитку», член правління організації Тарас Бик пояснює:

«Ми тісно співпрацюємо з громадою Миколаєва з минулого літа, тому обізнані із загальними масштабами руйнувань, яких зазнав обласний центр, та потребами міста. Звільнення Херсона від окупантів у листопаді минулого року, зміщення лінії фронту й зменшення кількості обстрілів Миколаєва сприяло поверненню до міста значної кількості його мешканців та поступовому відновленню роботи бізнесу. Важливо зберегти цю позитивну динаміку і допомогти громаді у розробці необхідної методології для подальшого повноцінного відновлення і успішного розвитку». 

Ключові завдання проєкту: сприяння громаді у дотриманні національної методології при розробці плану відновлення та розвитку; забезпечення максимальної прозорості в процесі створення, затвердження та реалізації плану відновлення та розвитку; налагодження ефективної комунікації міської ради Миколаєва з місцевим бізнесом і громадським сектором й створення умов для їх активної участь в роботі над створенням плану відновлення та розвитку рідної громади; усунення можливих корупційних ризиків.

Важливо відзначити, що співпраця Агенції відновлення та розвитку та мерії Миколаєва буде синхронізована з роботою Міськради над «Програмою комплексного відновлення території Миколаївської міської територіальної громади» та «Стратегією розвитку Миколаївської міської територіальної громади на період до 2027 року», яка розпочалась раніше.

«Радий початку нового етапу нашої співпраці з Миколаївською міською територіальною громадою. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну минулого року Миколаїв став головним форпостом України на Півдні. А зараз місцева громада є однією з перших в державі, де вже ведеться активна робота над створення і Програми комплексного відновлення і Стратегії розвитку. В перспективі позитивний досвід громади Миколаєва може стати орієнтиром для інших громад по всій Україні», – прокоментував подію керівник ГО «Агенція відновлення та розвитку» Олександр Солонтай.

Миколаївська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН