Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перші 16 жителів Нововоронцовської громади отримають компенсацію за пошкоджене житло

Про це повідомляє Нововоронцовська СВА:

– Доводимо до вашого відома, що комісія з обстеження пошкоджених/зруйнованих будівель та надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок військової агресії рф, прийняла перші 16 рішень щодо грошової компенсації за пошкоджене житло мешканцям, які подали свої заявки через застосунок “єВідновлення”. Перші 16 жителів громади, сподіваємося, невдовзі отримають компенсацію у сумі до 200 тисяч гривень, як передбачає програма.

Зазначаємо, що поданих заявок на компенсацію через послугу “єВідновлення” у Нововоронцовській громаді вже понад 140. І це добре — є над чим працювати і зробити максимум, що від нас залежить, аби допомогти нашим людям отримати кошти перед осінньо-зимовим періодом. Недобре тільки те, що більше половини цих заяв передбачають компенсацію у понад 200 тисяч гривень, а наразі через послугу “єВідновлення” можна отримати тільки 200 тисяч, навіть якщо комісія нарахує більше коштів, проінспектувавши всі наявні пошкодження.

Відповідно, звертаємося до мешканців громади: якщо ваші будинки пошкоджені суттєво, якщо будівля потребує капітального ремонту або реконструкції, не поспішайте подаватися через послугу “єВідновлення”. Наразі державою розробляються механізми компенсації за серйозні пошкодження будинків і повністю знищені житлові приміщення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН