Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Бериславському районі поліцейські виявили посів із майже 1000 кущів опійного маку

Незаконним вирощуванням наркорослин займалася 60-річна жителька одного з сіл Великоолександрівської територіальної громади. Наразі триває експертне дослідження рослин, за результатами якого буде визначена правова кваліфікація правопорушення.

Як розповів керівник сектору поліцейської діяльності №1 Бериславського районного відділу поліції Роман Павлович, днями під час відпрацювання території обслуговування екіпажу зі складу працівників карного розшуку та дільничних офіцерів поліції один із жителів громади повідомив, що 60-річна жінка вирощує снодійний мак. За отриманою інформацією слідчі в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування поліцейські отримали санкцію на проведення обшуку та вчора, 06 липня, перевірили територію домоволодіння жінки. На присадибній ділянці правоохоронці дійсно виявили зі слідами догляду маковий посів загальною кількістю 903 кущі. Присутній під час обшуку фахівець-агроном підтвердив, що візуально рослини відносяться до виду мак снодійний.

Макові кущі були вилучені та відправлені на дослідження до експертно-криміналістичного центру. За словами жінки, вона вирощувала мак для власних потреб у кондитерських цілях. Наразі досудове розслідування триває.
Зазначимо, що відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України:
– незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин – караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років;

– незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин – караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН